Stichting Leergeld

Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens ongeveer 387.000 kinderen in een situatie waarin er dagelijks spanning is over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Voor deze kinderen bestaat het risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiele redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijk leven. Ze staan letterlijk aan de zijlijn.

Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt voorkomen dat de maatschappij er later duur "leergeld" voor gaat betalen. De ambitie van Leergeld is dag alle kinderen kunnen meedoen. Het motto luidt: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. 

Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren voor meer info.

Logo Leergeld Algemeen RGB 72dpi

Deelname aan Daklozendag is bewust kiezen voor een dag ontspanning: het is een dag samen met je partner (of vriend, vriendin, zoon, dochter, bekende) genieten van open rijden in je cabrio door prachtige hollandse landschappen, dorpen en steden. Mijn uitdaging is om iedere keer verrassende locaties en opdrachten te zoeken!

29 mei 2016: De 6e editie. Start bij het monumentale raadhuis van Hilversum met koffie een een rondleiding door het raadhuis. Route door de Gooi en Vechtstreek en langs de Vecht. Finish in Bussum bij de startlocatie van editie 1; Fort werk IV Vernissage. 

12 april 2015; De 5e editie. Van start in hartje Doesburg en over de Postbank richting Beekbergen en Apeldoorn. Opdrachten op het terrein van TNO. Finish in het historische centrum van Zutphen. Opbrengst van 1600 euro voor Stichting Leergeld Zutphen.

9 september 2013; De 4e.. Van start op Fort Vechten bij Utrecht en dwars over de Utrechtse Heuvelrug richting Wijk bij Duurstede en finish op Radio Kootwijk. 

10 september 2012; De 3e editie dwars door het Groene Hart in het teken van de Bij. Oude stadjes en een bezoek aan Imker Wim van Dijk. Barbecue op Kasteel de Haar.

11 september 2011; De 2e editie, van start in Gorinchem en net vader geworden van dochter Livia. Het daklozenkoor De Straatklinkers in de straten van Woudrichem. Een bijzondere dag met de afsluiting op Slot Loevestein.

12 september 2010; De eerste editie ging van start in Bussum met een route dwars door de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Gooi en Vechtstreek. De opbrengst van deze editie ging naar Plan. 

 6504 bw 730 x 292

 

 

 

Luudiek_logo_200x141